“Ne bih očekivao nikakvu veliku objavu u tom pogledu” iz razgovora američkog predsjednika Joea Bidena i britanskog premijera Keira Starmera u petak, rekao je Kirby.

Rješenje nakon dugog niza godina: Vlada novim zakonom konačno rješava pitanje 35 nekretnina u privremenom državnom vlasništvu

Biden i Starmer sastat će se u Bijeloj kući u petak poslijepodne. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij već mjesecima moli saveznike da dopuste Ukrajini da ispaljuje zapadne projektile, uključujući američke ATACMS dugog dometa i britanske Storm Shadows, duboko na ruski teritorij.

Kirby je rekao da Sjedinjene Države ozbiljno shvaćaju upozorenje ruskog predsjednika Vladimira Putina da će smatrati da je Zapad izravno upleten u sukob ako Ukrajina ispali projektile dugog dometa zapadne proizvodnje na Rusiju, ali da Putin to nije prvi put rekao.

“Ovo nije retorika koju već nismo čuli od njega”, rekao je Kirby. “Očito je dokazao da je sposoban za agresiju…tako da ove izjave shvaćamo ozbiljno”, dodao je. (Hina)