Home Izdvojeno PENAVA NA ŽERAVI Pupovac o ponovnom sudjelovanju SDSS-a u vlasti: To bi za nas bila teška odluka, ali u interesu srpskog narda…..
Oglas

PENAVA NA ŽERAVI Pupovac o ponovnom sudjelovanju SDSS-a u vlasti: To bi za nas bila teška odluka, ali u interesu srpskog narda…..

by Ante R.

Gostujući na N1 televiziji povodom otvaranja još jednog Srpskog kulturnog centra, ovaj put u Zagrebu, Milorad Pupovac komentirao je odstranjivanje SDSS-a iz vlasti te kako bi se on i njegova stranka ponašali da ih Plenković pozove da ponovo budu dio saborske većine i ponovo participiraju u vlasti.. Tom prilikom je rekao:

“Naše iskustvo sudjelovanja u vlasti tijekom proteklih osam godina i naše sadašnje iskustvo sigurno je nešto iz čega smo puno naučili. Držat ćemo se onoga što smo puno naučili. To znači da smo zbog naše spremnosti da sudjelujemo u vlasti, a i zbog interesa Srba u Hrvatskoj, kao jedne od najobespravljenijih manjina u Hrvatskoj, najdiskriminiranija i najstigmatiziranija manjina u Hrvatskoj.

U interesu poboljšanja i promjene takve slike i takvog stanja, odlučili smo sudjelovati u oslobađanju Hrvatske od rigidnog, a često i ekstremnog nacionalizma i značajnom pomaku na putu ostvarenja njenih dodatnih europskih ciljeva i promjene politike iz 2015. do 2018. u kojoj je doista obnovljeno nešto što je karakteriziralo Hrvatsku ratnih 90-ih.

Uspjeli smo to smiriti, ali smo platili visoku cijenu jer su nas ekstremna desnica, a nažalost nerijetko i ne osobito razumna ljevica te ne osobito razumni potezi i postupci nekih drugih vodećih ljudi u Hrvatskoj doveli do situacije u kojoj smo počeli plaćati previsoku cijenu za njihovo sudjelovanje u vlasti. Dakle, ako se opet steknu okolnosti da u tome moramo sudjelovati, to danas neće biti jednostavna odluka i nećemo je lako donijeti”, rekao je Pupovac.

Napominjemo da bi nepodržavanjem vladajuće većine od strane stranke DOMiNO, ta većina imala 76 ruku u Saboru, te da se samo jedan zastupnik većine odluči ne podržavati većinu, Plenković morao pozvati Pupovca da se priključi većini, no kako bi na to reagirao Domovinski pokret treba vidjeti, no kako do sada DP nije osim ne sudjelovanja SDSS-a ispoštivao ni jedno obećanje dano biračima, vjerojatno bi u interesu stabilnosti vlade i očuvanja na vlasti prihvatili da SDSS na neki način opet postane dio vlasti.

Eurozastupnik stranke DOMiNO Stjepo Bartulica dao podršku Trumpu i pozvao Amerikance hrvatskog podrijetla to učine isto

Franković o Vučiću: A zašto bi se mi bojali jednog malog četnika? Nismo ga se bojali 1991. i pokazali smo gdje im je mjesto!

 

You may also like

Verified by MonsterInsights