Home Izdvojeno Penava ponovo laže, obmanjuje delegate, članove i birače krši Statut i lažno optužuje

Penava ponovo laže, obmanjuje delegate, članove i birače krši Statut i lažno optužuje

by Ante R.

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u ponedjeljak je, u pauzi sjednice Gradskog vijeća, govoreći o unutarstranačkim izborima koji se održavaju u subotu, 31. kolovoza, ustvrdio kako je to što se govorilo proteklih dana “prešlo sve granice,” čije granice, ničije druge nego njegove.

Tako danas u izjavi za N1 izgovara i opetovano laže jer Statut stranke govori drugačije:
Govoreći o samom izbornom postupku i kako se provodi Penava navodi; Izbore u DP-u provodi Središnje izborno povjerenstvo od pet osoba. Radi se o osobama koje je predložio Radić, a potvrdilo Predsjedništvo stranke. Ti ljudi će biti zaduženi za cijeli postupak izbora te će kontrolirati glasačke kutije i prebrojavati glasačke listiće.

U Pravilniku o održavanju unutarstranačkih izbora, koji je dio Statuta Domovinskog pokreta jasno piše sljedeće:
Članak.9
1.Središnje izborno povjerenstvo je stalno radno tijelo stranke i čine predsjednik i do četiri člana, koje bira Predsjedništvo na prijedlog Predsjednika na vrijeme od četiri godine.
2. Izborno povjerenstvo podružnice čine predsjednik i dva člana, koje imenuje Središnje izborno povjerenstvo po donošenju odluke o održavanju izbora isključivo za potrebe tih izbora
3. Izborno povjerenstvo ogranka čine predsjednik i dva člana koje imenuje izborno povjerenstvo podružnice ili Središnje izborno povjerenstvo.

Iz Članka. 9., Statuta Domovinskog pokreta vidljivo je da Radić nije mogao sastavljati Izborno povjerenstvo već isključivo Ivan Penava.

Bartulica nikada direktniji: Stranka se ponaša podanički prema HDZ-u, stoga Ja ću na izborima u stranci podržati Marija Radića

Čabaj: Penava daje falša obećanja koja će se raspuknuti kao balon od sapunice kad u njih prestanete vjerovati ili kada odbijete biti korisni poslušnici!

You may also like

Verified by MonsterInsights