Home Izdvojeno Prijelomna vijest: Izraelske snage ušle u Libanon!

Prijelomna vijest: Izraelske snage ušle u Libanon!

by Kristina B

Izraelske snage ušle su u Libanon. Libanonske snage i UNIFIL povlače se sjeverno od rijeke Litani (crvena linija), ostavljajući militante Hezbollaha same i izložene. Čini se da će Izrael provesti rezoluciju 1701 Vijeća sigurnosti UN-a i ukloniti Hezbollah s juga Libanona (narančasto područje), napisao je na svome Facebook profilu vojni analitičar Domagoj Franić.

Novi video prikazuje oblake dima koji se uzdižu iznad Bejruta nakon izraelskih zračnih napada.

Izraelski zračni napad pogodio je skladište oružja Hezbollaha u Dahiehu u blizini zračne luke Beirut.

Izraelski zračni napadi pogodili su Al Quasimia u južnom Libanonu.

Oko 22,50 ministri izraelskog političko-sigurnosnog kabineta službeno su odobrili sljedeću fazu operacije u Libanonu tijekom sastanka u ponedjeljak navečer, izvijestili su izraelski mediji, a prenosi The Jerusalem Post.

Oko 22,00 sata Daniel Hagari, glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga (IDF), na svom profilu na platformi X objavio je obavijest:  “Laku noć. U posljednjih nekoliko sati bilo je mnogo izvještaja i glasina o aktivnostima IDF-a na libanonskoj granici. Molimo ne prenosite izvješća o aktivnostima snaga, zbog sigurnosti naših snaga. Držite se samo službenih izvješća i ne širite neodgovorne glasine”.

Izvor: Facebook/Domagoj Franić

Istovremeno na platformi X pojavile su se prve fotografije izvidničke grupe IDF-a (Izraelskih obrambenih snaga) koje su ušle na teritorij Libanona. (HG)

Libanonska vojska evakuirala promatračnice na granici s Izraelom

Libanonska vojska evakuirala je promatračke točke na libanonskoj južnoj granici s Izraelom i preselila se u vojarne u pograničnim selima, rekao je libanonski sigurnosni izvor za CNN.

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant tijekom dana rekao je čelnicima regionalnih vijeća u sjevernom Izraelu da će “sljedeća faza” izraelskog rata protiv Hezbollaha “uskoro početi”.

Sljedeća faza dolazi nakon što je izraelska vojska proglasila zatvorenu vojnu zonu oko tri grada na krajnjem sjeveru na granici s Libanonom. Velika su očekivanja od neizbježne kopnene ofenzive u Libanonu, a vjerojatno će ovo biti mjesto odlaska izraelske vojske.

You may also like

Verified by MonsterInsights