Home Izdvojeno PROLAZI ISPOD RADARA Ogroman strah među predsjedničkim kandidatima izazvala je najava predsjedničkog kandidata stranke Dom i Nacionalno okupljanje

PROLAZI ISPOD RADARA Ogroman strah među predsjedničkim kandidatima izazvala je najava predsjedničkog kandidata stranke Dom i Nacionalno okupljanje

by Ante R.

Najava da bi moguća kandidatkinja stranke Dom i Nacionalno okupljanje, o čemu je govorio i kandidat za predsjednika stranke Mario Radić izazvala je veliku paniku među ostalim protukandidatima, od Primorca kojeg podržava HDZ i Domovinski pokret Ivana Penave pa sve do Marije Selak Raspudić i Ivane Kekin.

Sama najava kandidature Branke Lozo, sveučilišne profesorice i znanstvenice, najviše zabrinjava HDZ i Domovinski pokret, ali i Mariju Selak Raspudić iza koje u ovom trenutku ne stoji ni jedna politička stranka. Ivan Penava i ekipa okupljena oko njega s figom u džepu dali su podršku kandidatu HDZ-a Draganu Primorcu, dragovoljcu Domovinskog rata koji je Hrvatsku napustio prije ispaljenog metka i sigurno utočište pronašao u Americi još prije kolovoza 1991, a osobno će prije svoj glas dati Penavinom prijatelju s Pantovčaka, svjesni da više ne kontroliraju svoje bivše biračko tijelo, isto kao što HDZ zna da ni njihovi članovi stranke neće svoj glas dati Primorcu. U toj stranci i biračima koji bi trebali podržati Primorac, još uvijek traje odbojnost prema nekadašnjem kandidatu za predsjednika i luzeru.

Marija Selak Raspudić ima problem biračkog tijela jer eventualno može računati na glasove birača Mosta, na centru nema što tražiti, dok je Ivana Kekin samo alibi kandidat radi vidljivosti stranke Možemo, a u drugom krugu će ionako to biračko tijelo podržati kršitelja Ustava s Pantovčaka. Tu je i neovisni kandidat Tomislav Jonjić, koji očekuje glasove desnog biračkog tijela, međutim kandidaturom Branke Lozo i to postaje upitno, a i prisutnost u medijima ravna je nuli.

-->

Jedno je sasvim sigurno, mainstream mediji podijelit će se u podršci između Milanovića Primorca, ali za Primorca problem postaje onog trenutka kada DOMINO krene agresivno u kampanju preko nezavisnih medija, mahom desnih koji će većina podržati Branku Lozo i dati joj podršku, a oni kontroliraju biračko tijelo HDZ-a i desnice, a pogotovo onog dijela koje je na parlamentarnim izborima podržavalo Domovinski pokret čiju je ta stranka podršku izgubila nakon malverzacija kod unutarstranačkih izbora. Upravo ti mediji su najveća opasnost za Milanovićeve protukandidate Primorca i Selak Raspudić.

Za očekivati je da će najveći dio birača Domovinskog pokreta, a njih je na parlamentarnim izborima bilo više od 200 000, podržati Branku Lozo jer je ostala prepoznatljiva kao osoba sjajne biografije, ali i obiteljskog bekgraunda. Ova znanstvenica, autorica programa Domovinskog pokreta, čiji ni jedan dio Penavina stranka nije implantirala u koaliciju s HDZ-om idealan je kandidat za domoljubne opcije, uključujući osim birača Domovinskog pokreta i birače HDZ-a, ali i pravaških opcija,birača Mosta i Hrvatskih suverenista. Radi se o biračkom tijelu od oko 400 000 birača. Obzirom da je cijela Hrvatska jedna izborna jedinica, radi se o ogromnom broju.

Upravo zato, ako itko može spriječiti ulazak Primorca u drugi krug bez obzira na mašineriju HDZ-a je Branka Lozo, čoji bi ulazak u drugi krug s prvim favoritom Zoranom Milanovićem izazvao i turbulencije u samom HDZ-u, koji bi bio doveden pred svršen čin, podržati Branku Lozo ili šutjeti i prešutno podržati Milanovića, Sve ovo se čini kao šah mat Radića i nove parlamentarne stranke kojom matira i HDZ i DP, osim toga sami izbori pokazat će da Domovinski pokret više ne postoji.

U Banjoj Luci postavili spomenik kralju Tvrtku Kotromaniću i proglasili ga Srbinom

You may also like

Verified by MonsterInsights