Home Izdvojeno Radić zahvalio Grbinu: “Pupovac je jučer rekao jednu konstataciju koja mi je zaparala uši”

Radić zahvalio Grbinu: “Pupovac je jučer rekao jednu konstataciju koja mi je zaparala uši”

by Ante R.

Radić: DP je otvoren za sve opcije, ali od svojih stavova ne odustajemo

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić nakon sjednice predsjedništva Domovinskog pokreta obratio se javnosti. Rekao je kako je Domovinski pokret imao sastanke sa svim opcijama prošli tjedan te da su danas imali razne konzultacije.

“Ponovili smo odluku od prije dvije godine i koji je stav Domovinskog pokreta te smo potvrdili odluku da Domovinski pokret ne može biti dio većine gdje su SDSS i Možemo. Nitko ne priča o pripadnicima nacionalnih manjina, mi smo na listama imali pripadnike nacionalnih manjina i uvijek smo za zaštitu nacionalnih manjina. Naš stav je principijelan jer smatramo da te dvije stranke nisu konstituirane na ustavan način. Nećemo ulaziti u razloge”, kazao je.

“Milorad Pupovac jučer je rekao jednu konstataciju koja mi je zaparala uši, rekao je politička segregacija SDSS-a, kakva je to novokovanica. To je nekorektno i stvaranje pritiska pod plaštom žrtve koji nije primjeren niti trenutku niti civilizacijskom nivou Republike Hrvatske”, dodao je.

Radić je rekao da se još ne zna tko će biti dio većine i hoće li Domovinski pokret ići s HDZ-om.
“Mi danas iz pregovora nismo vidjeli koja većina se može sastaviti”, odgovorio je Radić na pitanje o nedostajanju ruku za sastav Vlade.
“Domovinski pokret se ne boji novih izbora, to vam svima mora biti jasno. Mi ni od jednog našeg stava i principa nećemo odustati”, dodao je.

Hodak: Most je pao, sad preko vode do slobode, rijeka pravde je presušila pa im ne treba ponton

Radić se zahvalio Peđi Grbinu jer nisu curili detalji iz pregovora.
“Mi nikoga nećemo ucjenjivati niti dati nekome da nas ucjenjuje”, kazao je. Radić je rekao o čemu se razgovaralo sa SDP-om: “Svatko priča o promjeni Izbornog zakona i nas je zanimalo što to znači i rekli su da su otvoreni za razgovore.” “Domovinski pokret je otvoren za sve opcije, ali od svojih stavova ne odustajemo”, dodao je Radić.

Radić je odgovorio na pitanje je li se razgovaralo o datumu novih izbora: “Ne!”

HOĆE LI SE PLENKOVIĆ KOCKATI Ne prelome li manjine i bez SDSS-a podrže Vladu, građani Hrvatske će ponovo na izbore

Vedrana Rudan oduševljena potezom Marije Selak Raspudić, posvetila joj tekst