Home Analiza Rusija desetljećima bira stranke opozicije, nebitno lijeve ili desne, bitno je da se njima moglo manipulirati i usmjeravati ih ka destabilizaciji Europske Unije, čak i SAD-a

Rusija desetljećima bira stranke opozicije, nebitno lijeve ili desne, bitno je da se njima moglo manipulirati i usmjeravati ih ka destabilizaciji Europske Unije, čak i SAD-a

by Kristina B

Piše: Domagoj Franić

Ponukan čestim glupostima koje pročitam u nekim komentarima na objavu stanja u Francuskoj i reakcija na protekle izbore, moram neke stvari pojasniti neukima, posebno “nadri desničarima” koji prepuni teorija zavjere pišu gluposti.

Prije svega, sam pojam “desničara” se dijametralno suprotno razlikuje od države do države. “Desničar u Francuskoj” nije desničar u Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji.

Ako će vam biti lakše, osobno sam protiv politike nekontroliranog useljavanja imigranata, protiv rodne politike, protiv mnogih gluposti globalizma, za vjeru i domoljublje… Jesam li zbog toga “desničar” ili samo normalan, razborit čovjek?

Lijepo je imati svoj stav, braniti svoju kulturu, vjeroispovijed, tradicije i običaje. Neke “desne” stranke to i rade i zaslužuju respekt i poštovanje. Drugi su pod tim nazivom samo “interesne skupine”. A tu su i lijevi ekstremisti, bolje rečeno “propuvali” ljudi koji još žive u “tekovinama revolucije i komunizma” i bore se za nešto što ni sami ne znaju što predstavlja.

Idemo se vratiti na Francusku koja je uvijek bila “perjanica demokracije”, barem zadnjih desetljeća. Prije toga je bila država kolonizator, kao uostalom i mnoge sadašnje EU države.

Od Alžira 1962 godine, Francuska je prestala biti kolonizator, a dio država takvog statusa je ostao svojom voljom u uniji i dan danas. Ono što je Francuska radila proteklih desetljeća je liberalizacija imigracije stanovništva bivših kolonija i država unije u dobivanju Francuskog državljanstva i naseljavanja u samoj Francuskoj.

Neki od vas će to nazvati demokracijom, drugi će to nazvati “tihom okupacijom”, vama na volju.

Francuska je tim ljudima željela pružiti normalan život i egzistenciju unutar matične države. Netko će reći, pokušali su spojiti nemoguće – različite narode, kulture, običaje, razine naobrazbe, poimanja rada i odgovornosti… Jesu li uspjeli u tome? Tko zna, neki kažu da jesu, drugi tvrde da nisu… Svjedoci smo čestih nasilja na ulicama Francuske…

Danas trenutno u Francuskoj živi više od 7 milijuna imigranata, više od 10,3% ukupnog stanovništva. Imigranata u smislu osoba koje su uselile u Francusku kroz noviju povijest.

Problem Francuske nije nastao s Angelom Merkel koja je zadnju deceniju otvorila vrata EU imigrantima svake vrste, od onih stvarnih, do onih koji s imigracijom nemaju nikakve veze, no imaju s ciljanim upućivanjem u svrhu izazivanja nereda. Francusku su naseljavali milijuni imigranata već davno prije posljednje “avanture” Angele Merkel & Co unutar EU.

Zadnje useljavanje migranata je samo produbilo problem unutar Francuske jer su useljavani mnogi koji nemaju nikakvu raniju povezanost s Francuskom, mix imigranata od Bliskog i dalekog Istoka, do Azije i Afrike.

Stvaranje stranke koju je kreirao Jean Marie Le Pen i vodio do trenutka kada ju je preuzela njegova kćer, kao antieropsku stranku, nije priznavao holokaust a ono što će posebno zanimati “naše” je činjenica da je zbog svojih stavova postao i počesni građanin Zemuna…

Dok traje sastanak na vrhu NATO-a, bivši šef britanske vojske general Sir Patrick Sanders ističe kako Rusija, Iran i Kina predstavljaju još veću prijetnju nego nacisti 1939.

Marine Le Pen je nastavila njegovim putem, potencirajući problem imigranata pa sve do javne potpore ruskoj agresiji, susretom s Putinom i primanjem donacija, neki kažu devet, a izgleda 11 milijuna eura iz rusije…

Mnogi od vas se s pravom pitaju, kakvi su to desničari koji podržavaju najvećeg “neprijatelja” desnih frakcija, rusiju s komunističkim satelitima Kinom, Sjevernom Korejom?

RN i Marine le Pen nikada nisu bili “desničari”, oni su uvijek bili samo protivnici sustava. Da su Francuskom vladale desne frakcije, oni bi također bili protiv njih, jer njima smeta sustav i žele ga mijenjati prema svojim željama ili ovisno o veličini donacija.

Morate shvatiti da je rusija zadnjih desetljeća birala raznorazne državne OPORBE, tj.stranke u oporbi diljem EU, a ne “desničare”. Tražili su stranke koje nisu na vlasti, koje su podmitljive, nestabilne i labilne, čije čelnike su mogli voditi kao lutke na koncu prema rušenju matičnih državnih uređenja za minorne donacije.

Nebitno je bilo kojega su one predznaka, lijeve ili desne, bitno je da se njima moglo manipulirati i usmjeravati ih ka destabilizaciji Europske Unije… čak i SAD-a.

Stoga ne gubite energiju, ne režite jedni na druge s pozicija “lijevih ili desnih” jer to nema svrhe. Pogledajte koje stavove i ideje zastupaju, što predlažu i koga podržavaju – ne prihvaćajte apriori činjenice “oni su moji desni” ili “oni su moji lijevi”.

Marine Le Pen podržava one koji su jučer raketirali i ubili djecu u Kijevu. Ako mislite da je to u redu, molim vas potražite neku drugu stranicu…

I na kraju, pokušajte shvatiti da je Putin kupio Orbana, Fica i slične postkomunističke lidere i da u njih “ima povjerenja”, barem donekle, isti je to mentalni sklop. S Francuskom bi to bilo puno teže i uvjeren sam da bi Marine Le Pen Francuskoj donijela građanski rat da je pobijedila na izborima.

Jer cilj Putina nije samo Francuska, njegov cilj je razjediniti i uništiti EU kako bi se lakše mogao pojedinačno obračunavati sa svakom EU državom ponaosob.

Uvjeren sam da bi prisilio Marine Le Pen i njenog balavca da uvedu antiimigracijski program ili zakon, da krenu direktno na njih s deportacijama ili nekakvim oblicima pritiska što bi na kraju dovelo do nasilja i nedaj Bože oružanih sukoba i građanskog rata, kaosa u Europi, krajnjeg cilja kojem Putin teži.

Francuzi su svjesni da se problem imigranata stvarao desetljećima i da se ne može “prelomiti” preko noći te da se može riješiti isključivo mirnim putem i provedbom regularnih zakona, a ne prisile.

Sedam milijuna imigranata u Francuskoj su punopravni građani te zemlje i nikada više to nitko neće moći promijeniti jer su većina njih “starosjedioci”, a samo manji broj je “došao podvalom Angele Merkel” zadnjih godina pod krinkom potrebe za radnom snagom donoseći nerad, nemir, ogroman porast kriminala i nesigurnost u većinu europskih država.

Oni su postali problem EU, ne samo Francuske i taj problem će morati riješavati sve zemlje zajedničkim radom, a ne ekstremističkim stavovima Le Pen u Francuskoj ili “slučajno” po istoj shemi u SAD, od strane Johnsona i sličnih dokazanih primatelja ruskih donacija.

Stoga svi pomalo stanimo na loptu, ohladimo glave i emocije, podržimo Ukrajinu i one koji joj pomažu, a ne one koji se lažno deklariraju dok okolo kupuju nekretnine kupljene krvavim novcem.

You may also like

Verified by MonsterInsights