Home Izdvojeno STRAH OD STUDENOG Spreman je tajni pakt Domovinskog pokreta, Plenkovića i Pupovca

STRAH OD STUDENOG Spreman je tajni pakt Domovinskog pokreta, Plenkovića i Pupovca

by Ante R.
Andrej Plenković i Ivan Penava

Studeni bit će ključan za odnose na hrvatskoj političkoj sceni. Tog mjeseca u Sabor ulazi dr. Damir Biloglav, koji će aktivirati svoj saborski mandat nakon šest mjeseci koliko je trebalo proći od dana stavljanja mandata u mirovanje. Tog dana Domovinski pokret ostaje bez jednog zastupnika i s devet pada na osam te će saborska većina imati samo 76 ruku, no što ako u klubu Domovinskog pokreta ima spavača ili trojanaca pa se njihov klub smanji s 8 na 7 članova, e tada kreće noćna mora Penave i protokolarnog zamjenika predsjednika stranke. Da bi to izbjegli jedini način je tajni pakt između Penave, Plenkovića i Pupovca. Da taj pakt već funkcionira vidjelo se kod izglasavanja rebalansa proračuna.

Prikrivena koalicija između Penavinog Domovinskog pokreta i Pupovčevog SDSS-a već je na dijelu, jer izreka prvog časnika i magistra kung fua Dabre da mu ne smetaju Srpski kulturni centri i prije podrške Pupovčevog SDSS-a rebalansu proračuna dalo je naslutiti da je tiha podrška vladi HDZ-a i Domovinskog pokreta od strane stranke koja je bila crvena linija preko koje se neće prijeći već dogovorena.

Priča koju su prodali svojim biračima Penava i njegovi poslušnici o crvenim linijama, financiranju tjednika srpske nacionalne manjine Novosti, ispala je duda varalica, a kako ni birači nisu naivne ovce za šišanje to se najbolje pokazalo u ispitivanjima političkih preferencija gdje je trenutno Domovinski pokret zacementiran na 3 %, a još su u svibnju nakon parlamentarnih izbora bili na oko 10 % podrške. Gdje ispari, nestade skoro 7 % podrške birača. Na to pitanje u Domovinskom pokretu zasigurno nećemo dobiti odgovor.

Uskoro će se u Saboru naći proračun za 2025 godinu. U tom proračunu bit će i stavka predviđena za Operativni plan za nacionalne manjine i za Savjet za nacionalne manjine. Kada se u vladi glasalo za Operativni plan za nacionalne manjine, svojevrsnu kopiju famoznog plana Z4 koji ni jednoj vladi do sada nije palo na pamet da donese odluku o njemu, a u kojem su predviđena i sredstva za Savjet za nacionalne manjine iz čega se financiraju Novosti, Penavini ministri su zdušno digli ruke za sve to. Tada je protokolarni Penavin zamjenik tvrdio da će oni osporiti financiranje Novosti kod donošenja proračunu, ne objasnivši kako kad se za to ne glasa i ta stavka je u stavci financiranja Savjeta za nacionalne manjine.

 BROD TONE, SPAŠAVAJ SE TKO MOŽE Domovinski pokret se raspada tamo gdje su mislili da su najjači

Očito je ekipa iz Vukovara svjesna da oni nemaju više političke budućnosti na nacionalnoj razini, da je upitno hoće li ikada više postati parlamentarna stranka pa su sve karte bacili na vlast u Vukovaru, no ni HDZ bez obzira na “navodno” dogovorenu podršku Penavi još uvijek nije odustao od preuzimanja vlasti u mitskom gradu. Polako, ali sigurno Domovinski pokret putuje u ropotarnicu povijesti, čuvat će fotelje u Saboru kao zjenicu oka svoga, pa ako treba i s Miloradom jer bez Milorada nema ni velikih plaća i beneficija, a obećanja su ionako – ludom radovanja.

Iran prijeti odmazdom zbog izraelskog napada

You may also like

Verified by MonsterInsights