Home Analiza Svjesno kršenje Ženevskih konvencija: Što je sve Putin spreman podnijeti samo da Trump dođe na vlast?

Svjesno kršenje Ženevskih konvencija: Što je sve Putin spreman podnijeti samo da Trump dođe na vlast?

by Kristina B

Piše: Domagoj Franić

Zločinci su raketirali Poltavu. Prema trenutno dostupnim informacijama, dvije balističke rakete Iskander pogodile su obrazovne ustanove i obližnje bolnice. Djelomično je uništena jedna od zgrada Instituta za komunikaciju. Za sada 41 osoba je poginula, oko 200 je ranjenih.

Možda ću zvučati paranoično, ali nešto mi je jako čudno u ruskom ponašanju… Zadnjih dana pokušavaju počiniti što više očiglednih zločina koji su jasno definirani Ženevskim konvencijama.

Napadaju se civilne strukture i teži se što većem broju mrtvih civila. Vjerujem da uskoro možemo očekivati veći noćni udar projektilima i dronovima. Razlog?

Nije to Kursk i ono što se događa u njemu. Jer bi takav odgovor već stigao u ovih proteklih mjesec dana.

Ovo je izazov SAD-u.

Psihopata je svjestan da situaciju oko Kurska ne može riješiti, barem ne u dužem vremenskom razdoblju. Boji se drugih pravaca napada Ukrajinaca, bez obzira na relativne uspjehe u Donjecku.

Shvaća da strateški gubi rat i pokušat će sljedeće: prouzročiti što više civilnih žrtava u Ukrajini i “natjerati” američku i EU administraciju da odobre uporabu dalekometnog zapadnog oružja za napade na rusiju. Zvuči suludo? Ne, jer imamo posla sa suludim osobama.

VIDEO/ Brutalni ruski napad u Ukrajini: Pogođen vojni obrazovni centar za vrijeme svečanosti, velik broj žrtava, ljudi zarobljeni ispod ruševina

Žele na američku administraciju navući bijes, prikazati ih kao agresore koji napadaju rusiju jer “Bidenova administracija vodi ratove”, Trumpova ne… Prikazati ih pred američkom i EU populacijom kao ljude koji svijet “vode u III. svjetski rat”, a Trump bi to spriječio i nebi dozvolio eskalaciju sukoba.

Rusi su spremni u međuvremenu, do izbora u SAD-u, podnositi ukrajinske napade i uništenja svojih zračnih luka i vojne strukture u dometu zapadnih projektila u posjedu Ukrajinaca.

Sljedeća dva mjeseca sve karte, u tom slučaju, bacaju na prikazivanje Ukrajine kao “agresora”, po dopuštenju Bidena i Kamale Harris, koji ubijaju nedužne ruse i opća su prijetnja svjetskom miru.

Donald Trump je ostao jedina nada i oslonac bolesnika iz Kremlja u pokušaju preokreta u ovom ratu, od njega još nisu digli ruke, preko kojeg će forsiranjem pregovora pokušati ostvariti kakvo-takvo zadržavanje dijela osvojenih teritorija Ukrajine i ozakoniti krvavi ratni plijen.

Sa zanimanjem ću pratiti sljedeće napade na Ukrajinske gradove.

You may also like

Verified by MonsterInsights