Home Analiza Ben Godges: Rusija konačno doživljava nedostatak streljiva, na bojišnici se vaga postupno pomiče u korist Ukrajine️
Oglas

Ben Godges: Rusija konačno doživljava nedostatak streljiva, na bojišnici se vaga postupno pomiče u korist Ukrajine️

by Kristina B

Piše: Domagoj Franić, vojni analitičar

Na bojišnici se vaga postupno pomiče u korist Ukrajine️: Američki general Ben Hodges primijetio je zanimljiv trend…

U trećoj godini sveobuhvatne invazije na Ukrajinu, zemlja agresor rusija postupno ostaje bez resursa. Ruske postrojbe na bojišnicama napokon osjećaju manjak streljiva, ali zahvaljujući opskrbi oružjem i komponentama iz Sjeverne Koreje, Irana i Kine, mogu nastaviti ratovati. To je u intervjuu za “Espresso” rekao general i bivši zapovjednik američkih kopnenih snaga u Europi Ben Godges.

U isto vrijeme, obrambene snage Ukrajine aktivno koriste vlastite UAV-ove i kazetne granate protiv rusa. Godges je primijetio kako ruska Federacija može nastaviti trošiti novac na rat jer Indija i Kina još uvijek od nje kupuju naftu i plin. Kad bi Ukrajina uspjela zaustaviti izvoz ruske nafte i plina, tada Moskva ne bi imala financijskih sredstava za kupnju streljiva i nabavke bespilotnih letjelica iz Sjeverne Koreje i Irana.

Plenković: Milanović vodi politiku u rusku korist

Osim toga, još uvijek postoje mnoge rupe u trenutnom sustavu sankcija. “Znamo da se neke kritične komponente za rusko oružje proizvode u Sjedinjenim Državama, zatim idu u Indiju, a odatle u rusko oružje”.

Međutim, prema njegovim riječima, čak i sada, kada je potpuno nemoguće prekinuti opskrbu rusa, ruska vojska već počinje osjećati određeni nedostatak streljiva.

“Sada čujemo da rusija konačno doživljava određeni nedostatak streljiva, dok ukrajinska vojska ne samo da aktivno proizvodi vlastite bespilotne letjelice, već i spretno koristi kazetne topničke granate koje su se pokazale vrlo učinkovitima protiv ruskog topništva. Dakle, čini mi se da se vaga postupno počinje pomicati u korist Ukrajine, iako to još uvijek nije dovoljno”, smatra Godges.

Dodao je kako je razočaran što SAD nisu u potpunosti uzele u obzir zahtjeve predsjednika Ukrajine Zelenskoga i Plan pobjede koji je predstavio američkom vodstvu. Također je uznemirujuće što se još uvijek više bavimo time – da ne isprovociramo rusiju, nego da je porazimo.

“Po mom mišljenju, dugo ćemo žaliti zbog ovoga. Međutim, ne mislim da će se situacija promijeniti pod sadašnjom administracijom”, rekao je general.

Smatra da ako Kamala Harris postane predsjednica Sjedinjenih Država, ima nade za “odlučnije i pozitivnije korake”.

You may also like

Verified by MonsterInsights