Home Sport SVIJETLA BUDUĆNOST Mladi hrvatski vaterpolisti prvaci Europe!

SVIJETLA BUDUĆNOST Mladi hrvatski vaterpolisti prvaci Europe!

by Ante R.

Na U-19 Europskom prvenstvu kojemu je domaćin bio bugarski Burgas mladi hrvatski vaterpolisti u finalu su svladali vršnjake iz Crne Gore boljim izvođenjem peteraca sa 10:8 (1:0, 2:1, 1:3, 3:3 / 3:1) nakon što je po završetku zadnje četvrtine rezultat bio 7:7.

Hrvatska je tako prvi put u povijesti kontinentalnih nadmetanja ovog uzrasta, nakon dva srebra 1994. i 2004., osvojila najsjajnije odličje.

– Vjerovali smo u ovo cijelo vrijeme. Živjeli to, igrali smo, pripremali utakmicu po utakmicu i za svaku smo govorili da je sve važnija i važnija, sve jača i teža. Govorili smo i da su nam to sve usputne stanice do Kilimandžara. Na kraju smo i došli na taj vrh, mislim i više no zasluženo. Odigrali vrlo dobar, na trenutke i odličan turnir. Finale je bila teška, čvrsta utakmica, malo više ‘šaha’, bilo je i pogrešaka. Međutim, momci su se borili, vjerovali do zadnjeg trenutka, vjerovali u tu pobjedu i na kraju nagrađeni za sve ono što smo strpljivo i marljivo pripremali i gradili, rekao je hrvatski izbornik Zoran Bajić nakon finala, a prenosi Hrvatski vaterpolski savez.

Najboljim vratarom Europskog prvenstva proglašen je hrvatski kapetan, Riječanin Mauro Ivan Čubranić. Prvi strijelac turnira je Dubrovčanin Vlaho Pavlić s 22 gola. Mladi hrvatski vaterpolski junaci, europski prvaci, u domovinu se vraćaju u nedjelju 8. rujna. U zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman trebali bi stići u 18.05 sati.- HRT

You may also like

Verified by MonsterInsights