Home Izdvojeno Kakva blamaža i kokošarenje. Osim bunceka i butelja vina, gradskim novcem plaćao i članarinu članovima HDZ-a

Kakva blamaža i kokošarenje. Osim bunceka i butelja vina, gradskim novcem plaćao i članarinu članovima HDZ-a

by Ante R.

Rastrošni sad već bivši saborski zastupnik i gradonačelnik Otoka Josip Šarić osim što je zloupotrijebi službenu karticu grada Otoka plaćajući krvavice, pečene bunceke i butelje vina Vladimiru Šeksu, a vjerojatno će USKOK registrirati u istrazi koliko je toga bilo i koliko se krvavica, bunceka, janjetine i odojka pojelo i koliko se buteljica vina popilo jer istražuju slučaj krvavica i bunkceka, Šarić je bio galantan i prema drugim članovima HDZ.

Kako piše Nacional, Šarić je izravno je iz gradskog proračuna Grada Otoka duže vrijeme uplaćivao članarinu HDZ-u. I to nije radio samo za sebe, nego i za ukupno 14 članova te stranke. Zanimljivo da je ovaj podatak USKOK izostavio iz širokog popisa spornih aktivnosti zbog kojih je Šarić priveden, moguće i kako bi izbjegao proizvesti još ozbiljniju političku štetu HDZ-u.

Osim što je USKOK progledao kroz prste za ovaj podatak, a nadamo se da će se istrazi ipak prisjetiti te na osnovu podataka iz računovodstva grada Otoka priopćiti javnosti imena tih kokošara kojima je 15 eura članarine plaćao grad Otok, očito im nije bilo dosta što su već na račun grada jeli i pili gdje su stigli. Još zanimljivije bi bilo saznanje ako među njima ima onih s dužnosničkim članarinama koje su puno veće od običnih.

-->

Hoće HDZ kao stožerna stranka hrvatskog naroda, stranka koja kaže da je u potpunosti okrenuta borbi protiv korupcije, sama otkriti i objaviti imena kokošara kojima je Šarić stranačku članarinu, sebi i dužnosničku plaćao s računa grada Otoka. Taj podatak stranka ima, jer je računovodstvo stranke moralo evidentiralo plaćanje članarine, samo ostaje nejasno zašto to računovodstvo nije reagiralo kod knjiženja i obavijestilo vodstvo stranke, ili je obavijestilo samo se prešutjelo.

 Stigla je jesen, treba vam nešto dovoljno ukusno i zasitno, ništa bolje od junećeg gulaša na starinski

Bez obzira na visinu troškova prouzročenih Šarićevih neodgovornim i nezakonitim ponašanje, ako se ustanovi da je podatak o plaćanju članarine točan, onda svi oni kojima je članarina plaćena na račun i s računa grada Otoka moraju biti izbačeni iz HDZ-a, pa makar među njima bilo i onih koji su dužnosnici stranke. Iznos je mali, ali šteta i nanesena ljaga veliki. Na potezu je vodstvo HDZ-a.

Je li reklamiranju kockanja došao kraj, Sabor sutra raspravlja o tome

Ostavke HDZ-ovih dužnosnika za oporbu “prevelika koincidencija”; Benčić: “Plenković postavio pravilo – može uhićenja, ali ne dok su na dužnosti…”

 

You may also like

Verified by MonsterInsights