„Ruska strana osuđuje takve akcije, vjerujemo da su dovele do značajne destabilizacije situacije u regiji”, rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

„Glavna stvar je što je takvo neselektivno bombardiranje stambenih zgrada u Libanonu dovodi do velikog broja ljudskih žrtava, što će neizbježno dovesti do humanitarne katastrofe poput one kakvoj svjedočimo u Gazi”, dodao je, pa izrazio „najdublju zabrinutost” Moskve.

SDP: Eurostat demantira tvrdnje vladajućih o boljitku u Slavoniji, vidljive su ogromne razlike između četiri hrvatske regije

U nedjelju će se u Teheranu sastati ruski premijer Mihail Mišustin i iranski predsjednik Masud Pezeškian, najavio je Kremlj u nedjelju, a prenosi agencija France Presse. Iran je najveći saveznik i podržavatelj Hezbolaha.

Snažni napadi Izraela na položaje te militantne skupine pojačali su međunarodnu zabrinutost zbog rizika od šire eskalacije na Bliskom istoku u koji bi bio uključen i Teheran.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je ubojstvo Nasralaha tijekom vikenda proglasio političkim ubojstvom, a njegovo ministarstvo priopćenjem je pozvalo Izrael da odmah zaustavi napade u Libanonu. (Hina)