“Hvala vam što ovim tradicionalnim natjecanjem potičete naše zajedništvo i pobjednički duh”, poručio je resorni ministar i izaslanik premijera Medved zahvalivši predsjedniku HVIDR-a i svim županijskim zajednicama na njihovom entuzijazmu i doprinosu izgradnji društva koje čuva vrijednosti stvorene u Domovinskom ratu.

Naglasio je da su “hrvatski branitelji, ratni vojni invalidi i stradalnici stupovi ove zemlje” te da je “Domovinski rat kamen temeljac na kojem počiva slobodna Hrvatska”.

Uz ministra Medveda, prigodnim govorima obratili su se predsjednik HVIDR-a RH Josip Đakić i gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić, a otvorio ga je predsjednički kandidat HDZ-a Dragan Primorac. Blagoslov natjecatelja izrekao je Robert Maričević iz Župne crkve rođenja Blažene Djevice Marije u Malom Lošinju.

Natjecanje traje do 20. listopada, a u sklopu njega održava se i međunarodna zdravstveno-istraživačka konferencija te znanstveno predavanje o forenzičkim metodama korištenim u identifikaciji žrtava Domovinskog rata DNA tehnologijom kao i o mogućnostima inovativnih načina liječenja genskom terapijom.

Tijekom sutrašnjeg dana održat će se i redovni izvještajni Sabor HVIDR-a RH te tribina o Zakonu o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, navodi se u priopćenju Ministarstva hrvatskih branitelja.-Hina

FESTIVAL DEMOKRACIJE U ŠIBENIKU HDZ u nedjelju bira članove Predsjedništva i Nacionalnog odbora