Home Izdvojeno Nevoljama u Hajduku nema kraja. Opraštaju li se Perišić i Kalinić od Poljuda, upitan i ostanak Livaje?

Nevoljama u Hajduku nema kraja. Opraštaju li se Perišić i Kalinić od Poljuda, upitan i ostanak Livaje?

by Ante R.

Danas od 17 sati Hajduk igra posljednju domaću utakmicu u sezoni, dočekuje Goricu. Moglo bi to biti i posljednje pojavljivanje dvojice Hajdukovih veterana pred splitskom publikom.

Hajduk je odavno izgubio utrku za prvaka i ne može biti bolji od trećeg mjesta, a Gorica još teoretski može biti šesta, ali ne može biti lošija od osmog mjesta. Uglavnom, rezultatski imperativ nije toliko izražen u smislu konačnog plasmana, no jasno je kako jedni i drugi žele što bolje zaključiti sezonu. Pogotovo se to odnosi na Hajduk koji se u ovom ogledu oprašta od Poljuda.

Mnogi se Hajdukovi navijači pitaju hoće li u nedjeljno poslijepodne posljednji put kod kuće gledati Ivana Perišića i Nikolu Kalinića. Perišić se prvotno bio dogovorio angažman do kraja aktualne sezone, uz načelni dogovor za nastavak suradnje i u novoj sezoni. Doduše, sa sada već bivšim predsjednikom Lukšom Jakobušićem čiji ga je entuzijazam na kraju krajeva i doveo u Hajduk.

Odlaskom Jakobušića, ali i razočaranjem u finišu sezone kada je Hajduk podbacio na svim razinama, nekako se više ne čini sigurnom okladom da će Perišić ostati. Sve je još u zraku. Što se Kalinića tiče, i njemu ugovor istječe krajem ove sezone. Zbog ozljeda i nije puno igrao, a proteklih dana spominje ga se i kao opciju za sportskog direktora.

S obzirom na njegovu dob (36) i činjenicu da od povratka na Poljud nikako nije uspijevao uhvatiti kontinuitet zdravlja i dobrih igara, ne čini se realnim da će mu se ponuditi produženje ugovora na travnjaku. Uloga negdje na katu svakako je opcija, iako ni to još nije sigurno. Kako god, Hajdukovi bi navijači u nedjelju mogli posljednji put gledati u akciji Perišića i Kalinića, dvojicu među istaknutijim igračima Hajdukove škole u posljednjih dvadesetak godina, piše Sport klub.

Tko koga drži u škripu, HDZ Domovinski pokret ili obrnuto?

Isto tako Hrvatski glasnik doznaje da se sprema veliko provjetravanje svlačionice od igrača koji primaju po 700 000 eura godišnje plaće i sjede na klubi, a dobrinos isluženih i nemotiviranih stranih igrača rezultatu je minoran. Njima je očito bilo najvažnije zaraditi novac pa taman bili na vrhu Poljuda. Osim što neigraju, zatvorili su pristup prvoj ekipi hajdukovoj dici koja nisu slabija od njih. Stanjem u klubu nezadovoljan je i najbolji igrač Hajduka, Marko Livaja, pa ne bi bilo iznenađenje da i on promjeni sredinu.

VIDEO Ako ste mislili da je Rim Tim Tagi Dim slučajno postao planetarni hit, varate se, pogledajte još jedan njegov hit

Želi li Plenković u Buxelles? “On je zainteresiran da što prije ode iz ove žabokrečine”

You may also like