Home Izdvojeno Roko Antić: Čudna je ta gotovo patološka veza između AP i Pupovca, “strateškog partnera i suhog zlata”, kako su si međusobno znali tepati i podilaziti.

Roko Antić: Čudna je ta gotovo patološka veza između AP i Pupovca, “strateškog partnera i suhog zlata”, kako su si međusobno znali tepati i podilaziti.

by Ante R.

Piše Roko Antić donačelnik općine Kistanje iz reda hrvatskog naroda na fb

Mediji javljaju da su pregovori HDZ-a i DP-a na rubu propasti, da Plenković ne popušta i da su mogući novi izbori i to samo zbog glavne točke razilaženja – SDSS-a i Pupovca.

Čudna je ta gotovo patološka veza između AP i Pupovca, “strateškog partnera i suhog zlata”, kako su si međusobno znali tepati i podilaziti. Tu magičnu simbiozu i sve očitiju smrtonosnu navezanost ovoga dvojca promatram iz perspektive dužnosnika Općine Kistanje, koji politički djeluje u sredini gdje SDSS obnaša vlast, a ja sam predstavnik hrvatskog naroda – u manjini, koja to zapravo nije.

Ako uspostava vlasti u Hrvatskoj ovisi o jednom Pupovcu – što da mi na to kažemo koji smo fiktivnim popisom stanovništva, po tko zna koji put, dovedeni u bezizlaznu situaciju te nečijom voljom i nečinjenjem izručeni upravo tom i takvom Pupovcu. Neka si postave pitanje svi oni koji su svojim glasom doprinijeli ovoj paralizi, samo neka mi ne pričaju o državotvornosti.

Kad u jednoj općini živi 1300 Hrvata i 700 Srba, a na službenom popisu ima 2300 birača, to nije državotvornost već izdaja! Zato, onima koji žele ovo shvatiti sasvim dovoljno, a oni koji na ovo zatvaraju oči, njima na savjest pa kakva bila da bila!

Obilježavanje 26. godišnjice smrti Gojka Šuška, ministra obrane Republike Hrvatske u Kistanjama
U petak3. svibnja 2024.4. spomen je pokoja Gojka Šuška, velikog hrvatskog domoljuba i ravnatelja svih ratnih postrojbi pobjedničkih hrvatskih snaga u obrambenom i osloboditeljskom Domovinskom ratu.

Preminuo je u 53. godini života. Ako ikada jednog dana u hrvatskoj politici, rezultati budu mjera sposobnosti i uspješnosti hrvatskih političara, ministara i dužnosnika, a ne dužina njihova boravka na nekoj od funkcija, onda je sasvim sigurno da će se odmah uz dr. Franju Tuđmana naći ime Gojka Šuška, ministra obrane ???????? od 1991. do 1998.

Udruga Prvi hrvatski redarstvenik – Podružnica Šibensko-kninske županije nositelj je ovogodišnjeg obilježavanja i koristim prigodu javno zahvaliti predsjedniku krovne Udruge gosp. Zdravku Lončaru iz Zagreba i predsjedniku Podružnice u našoj županiji i prijatelju, prof. Tomislav Čolak iz Knina na potpori kao i Općini Kistanje na dodijeljenim sredstvima. Upravo su pripadnici te Udruge 1990. stvarali temelje redarstvenih snaga Republike Hrvatske i hvala im na tome.

Nama je zaista iznimna čast što su upravo oni ovogodišnji nositelji obilježavanja.
Gojko Šušak bio je primjer borbenosti, čvrstine i odlučnosti, jasan i jednostavan te hrabar i mudar čovjek. Škrt na riječima i bogat na djelima, sve ono što kronično nedostaje danas u hrvatskoj politici. Gledajući njegov ukupni učinak, nedvojbenonajprešućeniji hrvatski velikan našega doba, uz to i osporavan, omalovažavan i marginaliziran.

Kao zahvalna zajednica mi ćemo mu i ove godine s našim braniteljima, iskazati svoju ljubav i poštovanje, a na misi zadušnici zahvaliti Bogu što smo ga imali u najtežim okolnostima u kojima se našao hrvatski narod i tek utemeljena hrvatska država. Mi smo u to ratno vrijeme (1991.-1992) pristizali iz Janjeva i Letnice na Kosovu u izranjenu Domovinu, a on je kao prvi ministar useljeništva u Vladi RH (1990.-1995 s našim predstavnicima započeo proces našeg povratka u Domovinu – i pratio tijek doseljavanja u Kistanje 1997., i pomagao nas sve do svoje prerane smrti u svibnju 1998. – čemu je najbolji svjedok prvi stvarni poslijeratni župnik Kistanja, Gašpar Dodić (1996.-2002)., sada na službi župnika u Zemuniku.

Zauvijek će u našoj memoriji ostati riječi Gojka Šuška upućene generalu Mirku Norcu, tadašnjem zapovjedniku ZP Knin u centru Kistanja, odmah po našem dolasku 1997: “Generale, don Gašparova riječ vama, moja je zapovijed”!!!

You may also like

Verified by MonsterInsights