Home Izdvojeno TUŽNA PRIČA HRVATA IZ LATINSKE AMERIKE Sanjam dan kada ću kročiti na hrvatsko tlo

TUŽNA PRIČA HRVATA IZ LATINSKE AMERIKE Sanjam dan kada ću kročiti na hrvatsko tlo

by Ante R.
Čovijek na planini

Nakon serije tekstova o Hrvatima u Latinskoj Americi Hrvatski glasnik zatrpan je mailovima Hrvata željnih imigracijom u Hrvatsku. Većina njih ne želi da objavimo njihove poruke, ali najdojmljivija i najemotivnija je poruka “Ono što mi stvarno treba je kročiti nogom u HRVATSKU”.

Želja Hrvata za povratkom u Hrvatskoj je ogromna, dobivamo na desetke mailova dnevno, a na Hrvatskoj je da vrati kao brižna majka svoju djecu rasutu širom svijeta. Da im osigura da se u domovini svojih predaka osjećaju kao svoj na svom, da u što kraćem roku napravi sve da popuni na stotine tisuća praznih kuća, a da se radi o deficitarnim zanimanjima u Hrvatskoj svijedoče i dva pismo koje smo dobili i koje prenosimo.

Ignacio Fabre Bellanich nam piše:
Ja sam arhitekt rođen u Cordoba Argentina u travnju ove godine idem u Hrvatsku, točnije u Split kako bih dobio ekspresnu putovnicu i identifikacijski broj i direktno radio u sezoni 2024. Moj plan za sada je na Hvaru! Jako mi se svidio taj otok i imao sam neke preporuke.
Bit će mi prvi put u Europi! San mi je kad-tad imati zemlju u Hrvatskoj!

Podsjećamo da među onima koji nam pišu, ima bravara, zidara, varilaca, konobara, kuhara, znači sve zanimanja koja u Hrvatskoj nedostaje, zanimanja zbog kojih uvozimo radnu snagu iz Indije, Nepala, Filipina i drugih zemalja. Kakav apsurd, država nam se prazni, a tisuće Hrvata žudi za povratkom u domovinu svojih predaka, dozvolimo im da “Kroče nogom u Hrvatsku” i da tu zauvijek ostanu, sviju svoje gnijezdo u naručju majke Hrvatske.