Home Sport Euro 2024.: Pod upitnikom gledatelja našlo se nogometno pravilo prilikom izvođenja jedanaesteraca; Analitičar: “Najbolje da vratare maknu, da pucaju u prazan gol”

Euro 2024.: Pod upitnikom gledatelja našlo se nogometno pravilo prilikom izvođenja jedanaesteraca; Analitičar: “Najbolje da vratare maknu, da pucaju u prazan gol”

by Ante R.

Nogometno pravilo prilikom izvođenja jedanaesteraca našlo se pod upitnikom gledatelja emisije Euro 2024. na HRT-u. Na društvenim mrežama postavljeno je pitanje “Zašto su dozvoljeni oni penali sa zastajkivanjama, zašto se to pravilo ne ukine?” Gosti u studiju, Tomislav Ivković, Mario Cvitanović i Anton Samovojska rekli su svoje mišljenje o toj čestoj igračkoj praksi. 

– Ja bih odmah ukinuo. Iste sekunde. Nema zastajkanjivanja, mora biti u pokretu, istaknuo je Tomislav Ivković, inače bivši vratar.

– Lewandowski je pet puta stao. Izgleda podcjenjivački. Ne stavljaš se u istu poziciju s vratarom, poručio je Mario Cvitanović.

– Vratare su pravila uništila. On se ne smije pomaknuti dva centimetra, ne može ništa, dodao je Anton Samovojska.

– Najbolje da vratare maknu, da pucaju u prazan gol, dodao je Ivković.

– To nije pravilo, to mora biti kontinuirano kretanje i gotovo. Ovo s Lewandowskim, dao bih loptu suparniku i gotovo, dodaje Samovojska.

– Možda će uvesti kao u situaciji kada je dodir rukom, onaj grafički puls. Ako stane, neće biti priznat gol, dodaje Cvitanović, piše HRT.

Miro Bulj poslao zaključak Saboru: “Želim da ih proglasimo osobama non grata”

You may also like

Verified by MonsterInsights